Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Erdélyi borjúragu

A hagymát hámozzuk meg és aprítsuk fel, a húst vágjuk kockákra. A gombát mossuk meg és daraboljuk fel . A vajat forrósítsuk fel egy serpenyőben, pirítsuk meg rajta a hagymát, majd tegyük hozzá a húst és a gombát. Ha a hús enyhén ... tovább

Erdélyi meggyleves

A meggyet magozzuk ki, öntsünk rá 1 liter vizet és a mézzel forraljuk fel. A citrom levét keverjük el a lisztel, a tejföllel és a sóval, tegyünk hozzá 1-2 evőkanállal a megy főzőlevéből, keverjük simára és habarjuk be a levest, ... tovább

Miccs

A húsokat kétszer daráljuk le, majd zúzott fokhagymával, sóval, borssal, paprikával fűszerezzük ízlés szerint. Gyúrjuk alaposan össze a szódabikarbónával és pihentessük a hűtőben néhány órát, majd a masszából vizes kézzel ... tovább

Libaszalonna

A liba testhájról a hártyákat gondosan leszedjük, lemossuk, leszárítjuk és jól besózzuk, zúzott foghagymával megkenjük és pirospaprikával alaposan beszórjuk, majd kifagyasztjuk. Az abált szalonnához hasonló íze van. ... tovább

Kakasjava túróscsúszával

Az finomra vágott hagymát a libazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd megfűszerezzük és felöntjük egy pohárnyi vízzel, ha felforrt belerakjuk a kakasherét és a tarajt. Lassú tűzön készre pároljuk. A végén ... tovább

Csipetke

A tojást a sóval felverjük és a a liszttel először keverve, majd gyúrva összedolgozzuk. A liszt minőségétől függően több-kevesebb is lehet. Ha a tészta kész, darabokra csipkedjük, meggömbölygetjük és vagy frissen felhasználjuk ... tovább

Znojmói pecsenye

A marhahúst két csíkokra vágott uborkával tűzdeljük meg és kössük körbe konyhai zsineggel. A zöldségeket vágjuk kockára és az olaj felén pirítsuk meg, majd tegyük kuktába. A húst az olaj másik felén süssük körbe és tegyük ... tovább

Kecskesajtos puliszka pirítva

Magas falú lábosban liternyi vizet forralunk, sót és kakukkfüvet teszünk bele, majd a kukoricadarát folyamatos keverés mellett beleszórjuk és takarékon 12 percig kevergetve főzzük. A tűzről levesszük és belekeverjük a megreszelt ... tovább

Mézes mustármártás

Az alaplét és a bort felére beforraljuk, beleöntjük a tejszínt és a konyakot és kevergetve, sűrűsödésig, továbbforraljuk. Ez türelmet igényel, szánjuk rá az időt. Végül belekeverjük a mustárt és a mézet, majd ízlés szerint ... tovább
cimkékMártások, Főétel

Petrezselymes szalvétagombóc

A zsemléket kis kockára vágjuk és leöntjük a meglangyosított tejjel, hozzákeverjük a felvert tojásokat, a reszelt hagymát és a finomra metélt petrezselymet, sózzuk és bőven borsozzuk. hagyjuk pihenni fél órát, ha túl lágy lenne, ... tovább