Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Mézes mustármártás

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Mártások 
Cimkék: Mártások, Főétel
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
5 dl marhaalaplé ? ? ? ? ? ?
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
2 evőkanál dijoni mustár ? ? ? ? ? ?
1 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
2 cl konyak 246 0 0 1.7 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az alaplét és a bort felére beforraljuk, beleöntjük a tejszínt és a konyakot és kevergetve, sűrűsödésig, továbbforraljuk.
Ez türelmet igényel, szánjuk rá az időt. Végül belekeverjük a mustárt és a mézet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)