Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Kakasjava túróscsúszával

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Húsfélék
Hozzávalók

Kakasjava pörkölt
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kávéskanál majoránna 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 evőkanál libazsír 897 0.5 99 0 0 107
30 dkg kakastaréj ? ? ? ? ? ?
50 dkg kakashere ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Túrós csusza
alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 teáskanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
20 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
5 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
50 dkg tehéntúró (félzsíros) 62 3.2 3.3 4.8 0 0
50 dkg csusza tészta 392 15 3.4 72.9 3.2 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Kakasjava pörkölt
Az finomra vágott hagymát a libazsíron megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd megfűszerezzük és felöntjük egy pohárnyi vízzel, ha felforrt belerakjuk a kakasherét és a tarajt. Lassú tűzön készre pároljuk. A végén beleöntjük a vörösbort és összeforraljuk. Zöldpaprika karikákkal díszítve tálaljuk.

Túrós csusza
Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos módon, forrásban lévő sós, olajos vízben kifőzzük. Lecsöpögtetjük és a szalonna zsírjára tesszük, majd átkeverjük. Rámorzsoljuk a túrót és a megforrósított tejföl felével összekeverjük. Előmelegített tálon, a maradék tejföllel leöntve, a szalonna pörccel megszórva, frissiben tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)