Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zúzapörkölt

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Belsőségekből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Bogrács, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 kiskanál köménymag 0 0 0 0 0 0
1 evőkanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1/2 dl száraz vörösbor ? ? ? ? 0 0
50 dkg csirkezúza 0 14.8 15 0 0 64
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Megpirítjuk a felkockázott szalonnát és az apróra vágott vöröshagymát. A megtisztított, feldarabolt zúzát hozzáadjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával, sóval, borssal és őrölt köménnyel. Felengedjük egy kevés vízzel, beletesszük a zúzott fokhagymát és mindig csak kevés vizet hozzáöntve, puhára pároljuk.
Tarhonyával vagy főtt burgonyával tálaljuk, kovászos uborka kíséretében.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)