Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2965 találat

Málnás alagút

A málnát, a tejfölt és a mascarponét keverjük el a cukorral. A beáztatott zselatinlapokat, fél deci forró vízben oldjuk fel és keverjük a málnás masszához. Forgassuk hozzá, a csipet sóval, kemény habbá vert tojásfehérjét és ... tovább

Székely káposzta Pityu kedvére

A felhevített zsiradékon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rádobjuk a kockára vágott húst és addig pirítjuk, amíg a színét elveszti, ekkor hozzáadjuk a fűszereket, a kockára vágott paprikát, paradicsomot és mindig, kevés ... tovább

Sertésborda sajtmártással

A fehérbort felforraljuk és belekeverjük a megreszelt sajtokat, a lángot eloltva hagyjuk olvadni. Közben a felforrósított vajba keverjük a zúzott fokhagymát és a lisztet, halványra pirítjuk, majd beleöntjük a tejszínt és a boros ... tovább

Hekk borzaska almás kukoricasalátával

Az előkészített halfiléket besózzuk és 20 percig állni hagyjuk, majd szárazra itatjuk. Borssal meghintjük és a mustárral vékonyan megkenjük. A burgonyát a reszelő finomabb oldalán lereszeljük és jól kicsavarjuk. Viszonylag gyorsan ... tovább

Zöldfűszerrel töltött lazac

A citromot és a zöldfűszereket megmossuk és lecsepegtetjük. A megtisztított lazacot kivül-belül megsózzu, berborsozzuk, majd a felkarikázott citromot és a zöldfűszereket a hasába tömködjük. Vajjal vastagon megkent alufóliába ... tovább

Makarónival rakott kakas

A kakashúst és a zöldségeket feldaraboljuk. A hagymát, a szalonnát és a fokhagymát finomra vagdaljuk. A szalonnát zsírjára sütjük, rádobjuk a hagymát és megpirítjuk. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig sütjük, belekeverjük a ... tovább

Laboreci káposztás lángos

A felforrósított zsiradékon a finomra vágott hagymát megpirítjuk, majd, a rövidebb szálakra vágott, savanyúkáposztát hozzákeverve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk és öt részre ... tovább

Szlovák fánk

A langyos, cukrozott tejben felfuttatott élesztőt, a többi hozzávalóval és annyi langyos vízzel, hogy lágyabb tésztát kapjunk jól kidagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük, majd lisztezett kézzel vékonyra húzzuk és ... tovább

Tepertős lángos

A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát, a darált tepertőt, a liszttel és a tojássárgákkal, ráöntve az élesztős tejet jól kidagasztjuk. Jól sózzuk, borsozzuk meg. ... tovább

Póré paradicsommal párolva

A póréhagyma fehér részét felkarikázzuk, a hagymát finomra vágjuk. A felforrósított olajban megpároljuk, de nem pirítjuk meg. Hozzáadjuk a meghámozott és felkockázott paradicsomot, a zúzott fokhagymát, a fűszereket és felöntjük ... tovább