Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 195 találat

Marhatokány Dózsa módra

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és felolvasztjuk úgy, hogy a szalonna szép pirosra kisüljön. Beletesszük a vékony karikára vágott vöröshagymát, mellyel jól megpirítjuk és hozzátesszük a kisujjnyi hosszú, de nagyon ... tovább

Mátrai borzaska

A felszeletelt húst kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és lisztben megforgatjuk. A bundázáshoz a tojásokat felverjük, hozzáadjuk a fűszereket, majd 1 evőkanál tejföllel és 1 evőkanál liszttel simára keverjük, végül belereszeljük a ... tovább

Pacalpörkölt

A pacalt hideg vízben többször megmossuk, majd hideg vízben feltesszük főni. Amint felforrt, a vizet leöntjük róla, és hideg vízben ismét átmossuk. Ezután kuktában kb. 1.5 óra alatt puhára főzzük. (Ez bográcsban kb. 3.5 ... tovább

Kelkáposztás pulykamell

Egy kilós pulykamellet felszeletelünk és füstölt szalonnával sűrűn megtűzdelünk, az olajon a karikára vágott hagymát és az apróra vágott fokhagymát megpirítjuk, köménnyel, borssal és majorannával fűszerezzük és a ... tovább

Szüreti libasült

A libahús bőrét szükség szerint kitokozzuk, jól megmossuk, sózzuk, köménnyel, majoránnával, bedörzsöljük. A burgonyát cikkekre, a hagymát félkarikára vágjuk és a felvagdalt fokhagymával a tepsi aljára terítjük. Pici vizet ... tovább

Csülök pékné módra

A gondosan megtisztított csülköt kuktába teszem, párolórácsra, kevés vízzel, sózom, fűszerezem (só, bors, babérlevél, köménymag, fokhagyma ízlés szerint). Kb. fél óra alatt puhul meg. Kivéve, csontjáig bevágom és olajjal ... tovább

Hamis gulyásleves

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztjuk és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, rövid ideig ... tovább

Tejszínes kapros csigaragu

A csigákat sós, köménymagos vízben megfőzzük, majd a húsukat megtisztítjuk. Vajban megpirítjuk a gombát, a csigahúst és a finomra vágott kaprot. Megsózzuk, liszttel, fehérborral és tejszínnel felengedjük. Sóval, cukorral, ... tovább

Palóc gulyás

A finomra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát egy leveses fazékban, a zsiradékon üvegesre pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott húst – lehetőleg inas, faggyús részektől mentes sovány húst -, ... tovább

Szójaízesítő fűszerkeverék

Az ételízesítőt (sózott zöldségszárítmány) keverjük össze a fűszerekkel. Daráljuk finomra és keverjük alaposan össze. Légmentesen lezárva tároljuk. ... tovább