A közepes méretű paradicsomokat mossunk meg, csumáját távolítsuk el és éles késsel vágjuk vékony szeletekre, majd helyezzük egy tálba. 2 dl vízhez adjunk 3 kávéskanál borecetet, 1 púpozott kávéskanál cukrot és fél ... tovább
A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott ... tovább
A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott ... tovább
A vöröshagymát vékonyan félfőre vágjuk és lesózzuk. A chilit kimagozzuk és apró kockára vágjuk. A kínaikelt vékonyan felszeleteljük. Az ecetben elkeverjük a sót és a borsot, majd habosra keverjük az olajjal. Végül ... tovább
Az ecetet, mogyoróolajat, sót, borsot és mézet összekeverve öntetet készítünk. A mogyorót szárazon megpirítjuk. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A felkockázott szalonnát egy serpenyőben, 2 evőkanál olajon, nagy lángos, ... tovább
A lilahagymákat vékony félkarikára vágjuk és megsózva félretesszük, egy órát állni hagyjuk.
A disznósajtot centis kockára vágjuk, majd a hagymával összekeverjük. Az olajjal és a borecettel meglocsoljuk.
A fűszerekkel ... tovább
A mustárt elkeverjük a mézzel és az ecettel, majd belekeverjük az olajat. Sóval, borssal és finomra vágott kaporral ízesítjük.
Grillezett húsok kísérője. ... tovább
Egy nagy befőttesüvegbe tesszük a leöblített, lecsepegtetett bodzavirágot, beleszórjuk az egész fehérborsot, majd felöntjük borecettel. Lefedve, de nem lezárva, napon érleljük 2-3 hétig. Vászonkendőn át, üvegekbe töltjük és ... tovább
Egy evőkanál, durvára tört fűszerkeverékhez, adjunk két evőkanál olajat, egy evőkanál borecetet és 3 gerezd, vékonyan felkarikázott fokhagymát. Ezzel a keverékkel kenjük be a felszeletelt húst és szorosan fóliába csavarva ... tovább
Az újkrumplit sós vízben negyed óra alatt megfőzzük. Egy serpenyőben a felkockázott szalonnát ropogósra sütjük. A pörcöt kivesszük. A zsiradékhoz öntjük a húsalaplét és felforraljuk, ha felforrt beleszórjuk a cukrot, sózzuk ... tovább