Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Bodzavirág ecet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 10 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Fűszerkeverékek, ízesítők 
Cimkék: Házi befőzés
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 szem fehérbors 0 0 0 0 0 0
2 liter fehérborecet ? ? ? ? ? ?
5 db bodzavirág ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Egy nagy befőttesüvegbe tesszük a leöblített, lecsepegtetett bodzavirágot, beleszórjuk az egész fehérborsot, majd felöntjük borecettel. Lefedve, de nem lezárva, napon érleljük 2-3 hétig. Vászonkendőn át, üvegekbe töltjük és hűvös helyen tároljuk. Halételekhez ajánlom.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)