A kockacukrot tegyük lábasba és öntsünk rá 3 deci vizet, forraljuk fel és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 8 percig. Érdemes kockacukrot használni, kellően tiszta, gyakorlatilag nem lesz habja. Vékony drótból hajlított hurkot dugunk bele és ha a cukor hártyát képez, melyet megfújva buborék képződik, akkor jó. Hűlni hagyjuk, időnként jól átkeverjük, a teljes kihűlés után hófehér, sima masszát kell kapnunk. Olajozott márvány vagy fémlapra simítjuk és egy napig hagyjuk pihenni. Másnap megnedvesített késsel lesimítjuk és kockára vagy nekünk tetsző formára vágjuk.
Kakaós vagy kávés ízesítés esetén a forró cukorszirupba kakaóport vagy neszkávéport keverjünk.
Citromos vagy narancsos ízesítésnél reszeljük bele a gyümölcshéjat és víz helyett szörppel készítsük a szirupot.
Lehet eper, málna vagy bodzaszörpöt is használni.
A variációk száma végtelen, csak a cukor és folyadék arányra kell figyelni.