| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 kg kockacukor | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A kockacukrot tegyük lábasba és öntsünk rá 3 deci vizet, forraljuk fel és folyamatosan kevergetve főzzük kb. 8 percig. Érdemes kockacukrot használni, kellően tiszta, gyakorlatilag nem lesz habja. Vékony drótból hajlított hurkot dugunk bele és ha a cukor hártyát képez, melyet megfújva buborék képződik, akkor jó. Hűlni hagyjuk, időnként jól átkeverjük, a teljes kihűlés után hófehér, sima masszát kell kapnunk. Olajozott márvány vagy fémlapra simítjuk és egy napig hagyjuk pihenni. Másnap megnedvesített késsel lesimítjuk és kockára vagy nekünk tetsző formára vágjuk.