| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg aszalt sárgabarack | 307 | 5 | 0.5 | 70.2 | 0 | 0 |
| 10 dkg aszalt meggy | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 40 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 6 evőkanál zselatinpor | 0 | 85 | 0.1 | 0 | 0 | 0 |
| igény szerint burgonyakeményítő | 337 | 0.6 | 0.1 | 83.1 | 0 | 0 |
| 10 dkg tortabevonó étcsokoládé | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
Külön-külön edényben 3 deci vízzel feltesszük főni az aszalt gyümölcsöket. Ha megpuhultak hozzáadunk 20-20 dkg cukrot, ízlés szerint lehet több-kevesebb. Botmixerrel összetörjük, majd belekeverünk, edényenként, 3 evőkanál zselatinport. Nagyon ne forraljuk, de gondosan kevergessük, a zselatin oldódásáig. Öntsük szilikonos formába, én kisméretű muffinformát használtam. Dermedés után, nyomjuk ki a formából és forgassuk burgonyakeményítőbe. Jól hűtsük le, de ne fagyasszuk meg és forgassuk az olajjal elkevert, megolvasztott csokoládéba. Nem kell nagyon felmelegíteni, 40-50 fokon már olvad. A mártást úgy végezzük, hogy a szaloncukor aljába villát szúrunk, a csokiba mártjuk és egy másik villa segítségével alufólia lapra ültetjük. Szépen le lehet húzni a fóliát a kihűlés után.