| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| ízlés szerint pirospaprika | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 2 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 1 csapott evőkanál konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 evőkanál cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 3 evőkanál fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 60 dkg salátauborka | 15 | 1 | 0.1 | 1.7 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A fürtös uborkát megsikáljuk, majd mindkét végét levágva megkóstoljuk, hogy nem keserű-e? Ha jó, meghámozzuk és legyaluljuk. Megsózzuk és amíg a salátalevet elkészítjük állni hagyjuk. Az ecetet, a cukrot és a péppé zúzott fokhagymát 1 dl vízben elkeverjük, majd az uborkára öntjük. Összeforgatjuk és legalább két órát hűtőben állni hagyjuk. Tálaláskor őröltborssal és pirospaprikával megszórjuk.