A befőttet lecsepegtetjük (más gyümölccsel is érdemes kipróbálni) és darabokra vagdaljuk. A túrót a mézzel, csipet sóval és annyi befőttlével, hogy kellemesen krémes legyen kikeverjük. Beleforgatjuk a befőttdarabokat és az ... tovább
A darált tepertőt összegyúrjuk a hozzávalókkal, annyi bort adjunk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Kinyújtjuk és 20 perc pihentetésekkel háromszor hajtogatjuk. Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Felvert tojással ... tovább
A káposztát lereszeljük és besózzuk, egy óra múlva a levét jól kicsavarjuk. A felhevített zsiradékban, bőven megborsozva, megpároljuk. Ha kihűlt, egy tojás kivételével, összegyúrjuk a hozzávalókat és meleg helyen, ruhával ... tovább
Az eperből néhány szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit, a mézzel, a rummal és a túróval összeturmixoljuk.
A beáztatott zselatint kanálnyi forró vízben feloldjuk, majd a kemény habbá vert tejszínnel együtt a krémbe ... tovább
Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tejföllel, a langyos zsírral, a sóval és az élesztős keverékkel összegyúrjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk és megkenjük a tepertő felével, megborsozzuk és a két ... tovább
A meglangyosított tejben feloldjuk a cukrot és az élesztőt felfuttatjuk benne. A főtt, áttört burgonyát, a darált tepertőt, a liszttel és a tojássárgákkal, ráöntve az élesztős tejet jól kidagasztjuk. Jól sózzuk, borsozzuk meg. ... tovább
A tepertőt apró darabokra felvagdalom, majd a túróval, a darával, a tojássárgával és a tejföllel masszává keverem, ízlés szerint sózom, borsozom. Félreteszem és a zsírt meglangyosítom. Az egyik réteslapot enyhén nedves ... tovább
A gyümölcsöket megtisztítjuk és darabokra vágjuk. A joghurtot, a tejet, a mézet, a banánt és a fahéjat botmixerrel simára zúzzuk. A sóval és tejszínnel elkeverjük, majd beletesszük a gyümölcsdarabokat.
Behűtve, ... tovább
A narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük és a többi gyümölccsel együtt kockára vágjuk. A narancs kicsöpögött levét, a bort, a vaníliás cukrot, a mézet és fél liter vizet a tejszínnel összeturmixoljuk. A gyümölcsökre öntjük ... tovább
Az epret megtisztítjuk. A joghurtot, fél órára, szitába tesszük és lecsöpögtetjük. Az eper harmadát, a joghurtot és a mézet botmixerrel összekeverjük, majd a maradék, feldarabolt epret és a keményre felvert tejszínhabot, a ... tovább