Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Görög gyümölcsleves fehérborral

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Édes, Meleg, Alkoholos, Gyümölcsök, Kímélő, Reform konyha
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
20 dkg őszibarack 41 0.7 0.1 9 1.7 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
20 dkg málna 35 1.2 0.3 5.4 4.7 0
1 dl méz 327 0.4 0 81 0 0
20 dkg sárgadinnye 40 0.3 0.1 9.5 1 0
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
5 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancsot meghámozzuk, majd kifilézzük és a többi gyümölccsel együtt kockára vágjuk. A narancs kicsöpögött levét, a bort, a vaníliás cukrot, a mézet és fél liter vizet a tejszínnel összeturmixoljuk. A gyümölcsökre öntjük és jól behűtjük.
Citromfűlevélkékkel és tejszínhabrózsákkal tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)