Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Narancsleves

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Levesek, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Hideg, Gyümölcsök, Tejtermékek, Kímélő
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
4 dl joghurt 52 3.2 2.7 3.8 0 0
4 dl narancslé 100%-os 102 1.49 0.13 23.8 0 0
2 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
2 evőkanál kukoricapehely 370 7.7 0.6 83 4 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A narancsok héját lereszeljük, majd fél deci vízben pár percig forraljuk. Közben a narancsok kicsavart levét, a narancslevet és a joghurtot, a cukorral és a rummal összeturmixoljuk és a narancshéjat belekeverve jól behűtjük.
Tálaláskor kukoricapehellyel megszórva és tejszínhabrózsákkal díszítve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)