Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 377 találat

Zöldséges halkocsonya

A halaprólékot és többi hozzávalót fazékba dobjuk, majd bő vízzel leöntjük. Jó órát forraljuk, majd a levet leszűrjük. A lében a roppanósra főzzük a finom csíkokra vágott zöldségeket és leszűrve hűlni hagyjuk. Ismét ... tovább
cimkék

Sült füstölt csülök tormamártással és sóspereccel

A csülköt egy éjszakára beáztatjuk. Fazékba tesszük és a fűszereket hozzáadjuk. Takarékon puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk, kicsontozzuk és szeletekre vágjuk. A főzőlé zsiradékát tepsibe öntjük. A szeletelt csülköt ... tovább

Orosz nyelvsaláta

A főtt burgonyát, az almát, a kemény tojást és az uborkát kis kockára vágjuk, a vékony csíkokra vágott nyelvvel összeforgatjuk, majd a szánk íze szerint elkészített tartármártással elkeverjük. Két-három óra hűtés után, ... tovább

Virslis burgonyasaláta

A lilahagymát kis kockára vágjuk, gyengéden besózzuk, majd hagyjuk állni. Az apróra szelt krumplit, a vékonyra karikázott virslit és a finomra metélt chilit hozzáforgatjuk. Az ecetből, ízlés szerint cukorból és kevés vízből ... tovább

Módosított virslis burgonyasaláta

A hozzávalókból tartármártást készítünk, a szánk íze szerint. A virslis burgonyasalátát lecsöpögtetjük és a mártásba forgatjuk. Két-három órát hűtőben állni hagyjuk. Friss péksüteménnyel és vajjal tálaljuk. ... tovább

Lilahagyma saláta

A lilahagymát félkarikára vágjuk, a sóval, a cukorral, a fahéjjal és a borssal meghintjük. Hagyjuk állni, amíg levet enged. Kevés vízzel felöntve salátává érleljük, majd olajjal meghintve tálaljuk. Grill húsok vagy száraz ... tovább

Csirkés francia saláta

A csirkemellet bezöldségelve, fűszerezve, puhára főzzük. Kicsontozzuk és a zöldségekkel együtt kis kockára vágjuk. A marinált paradicsomot, az uborkát és a az almát hozzádaraboljuk. A kemény tojást finomra vágjuk, a saláta ... tovább

Csirkecomb burgonyalepényen, pikáns tejföllel

A frissen sült burgonyalepényt a pikáns tejföllel bőven megkenjük, majd a villával szétszedett csirkecombdarabokat ráhalmozzuk. Cikkekre vágva tálaljuk. ... tovább

Borogyínói kenyér

A rozsmalátára öntsünk 80 ml forró vizet. Kicsit hagyjuk állni, majd az összes hozzávalót dagasszuk össze három, három és fél deci langyos vízzel. Hagyjuk langyos helyen kelni, úgy bő órát, dagasszuk át, majd borítsuk ... tovább

Souvidált marhacomb fehérépa pürével és salátával

A marhacombot a fűszerekkel megszórjuk, majd levákumozzuk. 56.5 fokon 12 órát szuvidáljuk. Pár napra hűtőbe tehetjük, de végül szobahőmérsékletre engedve, a forró olajon, oldalanként két percig sütjük. Csíkokra vágva tálaljuk. ... tovább