| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 1 szál fehérrépa | 30 | 1.2 | 0.1 | 5.9 | 7.5 | 0 |
| 1 szál
sárgarépa |
40 | 1.2 | 0.2 | 8.1 | 3.4 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 3 db babérlevél | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 15 szem bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 5 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 1.5 kg halaprólék | 0 | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 fél zeller | 31 | 1.4 | 0.3 | 5 | 4.2 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 1/2 dl fehérborecet | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 2 db tojásfehérje | 14 | 3 | 0.1 | 0.2 | 0 | 0 |
| 1 adag
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A halaprólékot és többi hozzávalót fazékba dobjuk, majd bő vízzel leöntjük. Jó órát forraljuk, majd a levet leszűrjük. A lében a roppanósra főzzük a finom csíkokra vágott zöldségeket és leszűrve hűlni hagyjuk. Ismét átszűrjük a levet, két deci bort és fél deci borecetet öntve hozzá felforraljuk, majd a harcsafiléket belehelyezve, negyed órát főzzük. A filéket tálra téve kihűtjük és tálakba tesszük. A zöldséget, díszítésként ráhintjük. A levet két , alig felvert tojásfehérjével összeforraljuk, majd ismét leszűrjük. A haldarabokra merjük, citromkarikával díszítjük és dermedni hagyjuk. Majonézzel, ecetes hagymával és friss vajas kenyérrel tálaljuk.