A paradicsomot hámozzuk meg és kicsumázva vágjuk kis darabokra. A rákot tisztítás után keverjük el a szójaszószal és hagyjuk 20 percet állni. Forró serpenyőben vagy wokban hevítsük fel az olaj felét és dobjuk bele az apróra ... tovább
A hagymát, a répát és a paprikákat vékony csíkokra vágjuk. A jó előre beáztatott fafül gombát és a bambuszrügyet szintén. A felforrósított olaj felében a nyers zöldségeket 3-4 perc alatt megsütjük. Kivesszük, majd a ... tovább
A scampit megtisztítjuk, a chilit és a fokhagymát apróra vágjuk. Az olajat serpenyőben felhevítjük, beledobjuk a chilit és a fokhagymát, csak addig süsük amíg felszáll az illata, ekkor rászórjuk a scampit, forgatva süssük a rákok ... tovább
A felforrósított vajon kicsit megkapatjuk az ananászkockákat, majd meghintjük a liszttel, a curryvel és rövid kevergetés után felöntjük a konzerv levével, fűszerezzük a zúzott fokhagymával, a felaprított chilipaprikával, sóval, ... tovább
Kanálnyi vízzel feltesszük a cukrot, amikor barnulni kezd rádobjuk a félfőre vágott hagymát. A mikor a hagyma összeesett belekeverjük, az előzetesen meghámozott és kis kockára vágott, felhasználásig citromos vízben tartott ... tovább
A mangót és az almát feldaraboljuk, majd a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott chilit és a fűszereket beleszórva főzni kezdjük, amikor sűrűsödni kezd, beleöntjük az ecetet és rövid forralás után üvegekbe merjük. ... tovább
A kimagozott és feldarabolt szilvát, a félfőre vágott hagymát, a magjaitól megtisztított chilit, a citrom lereszelt héját és kicsavart levét, a darált fűszerekkel és a többi hozzávalóval egy vastag falú edényben felfőzzük. Úgy ... tovább
A felforrósított olajon két percig sütjük a fűszereket, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kis darabokra vágott őszibarackot, a felaprított vöröshagymát, a diót, a felkarikázott chilit, a borsmentát és a szezámmagot. ... tovább
A borjúhúst ceruzányi csíkokra, a hagymát nagyobb kockára vágjuk. A felforrósított olajon pirítani kezdjük. Ha a hús kifehéredett, ráöntjük a sűrített paradicsomot és addig pirítjuk, amíg élénk színét elveszti. Ekkor ... tovább
A zöldségeket megtisztítjuk, amelyiket kell kicsumázzuk. A répákat és a zellert lereszeljük, a hagymákat apróra vagdaljuk, a paradicsomot és a paprikát feldaraboljuk. Edénybe téve forralni kezdjük, beletesszük a csokorba kötött ... tovább