A burgonyát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. Hozzákeverjük a felvert tojásokat, a lisztet, az apróra vágott 1 csokor metélőhagymát, a sót és a borsot. Ha a massza nem elég sűrű, még lisztet adhatunk hozzá. Evőkanállal ... tovább
A meghámozott burgonyát egyforma alakra vágjuk, ez lehet karika, hasáb, kocka, majd papírtörlőn leszárítjuk és az olajsütőbe, 190 fokos hőmérsékletűre felmelegített olajba téve addig sütjük, amíg egyenletes világossárga színt ... tovább
A krumplit héjában megfőzzük és meghámozzuk. A tojásokat főzzük keményre és karikázzuk fel.
Amíg a burgonya fő, vágjuk vékony szeletekre a kolbász és kockázzuk fel a bacont.
A szalonnát süssük meg, de ne pörcösre, a ... tovább
Hámozzuk meg a burgonyát és vágjuk kockákra. Mossuk meg a kelkáposztát, torzsázzuk ki és vágjuk félujjnyi csíkokra.
Tegyük fazékba a kelcsíkokat és a burgonyakockákat, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Ízlés ... tovább
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd forgassuk bele az apró kockára vágott krumplit, fűszerezzük paprikával, borssal, sóval és öntsük fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Főzzük a krumplit a szokásosnál kissé ... tovább
A csirkét darabjaira vágom és megsózom. Ezután tisztított, zúzott fokhagymával bedörzsölöm. 15 percig hagyom állni. Lisztbe mártom, és a közepesen felforrósított olajba téve 10 perc alatt pirosra sütöm. Az olajból kivéve ... tovább
A megtisztított sárgarépát és burgonyát kockázzuk fel és kevés olajon futtassuk meg. Öntsük rá annyi húsalaplétlét, amennyi levest szeretnénk, sózzuk, borsozzuk, főzzük félpuhára és rakjuk bele a kelbimbókat. Ízesítsük ... tovább
A libamájat szeleteljük vékony szeletekre és sózzuk, borsozzuk, majd tegyük félre egy órára. Az almákat mossuk meg és magházukat távolítsuk el, szeleteljük vékony karikákra és locsoljuk meg a citrommal, almapálinkával. Tegyük az ... tovább
Egy liter rizlingbe törött borsot, babérlevelet, kakukkfüvet, petrezselyemszárat, két szétnyomott fokhagymagerezdet teszünk és az egészet 5-10 percig forraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezt a páclevet öntjük rá a lefedhető edénybe tett ... tovább
A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve ... tovább