Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Füstölt tarjával és sajttal töltött rántott palacsinta

A palacsintákat előírás szerint megsütjük. Az olajon a finomra vágott hagymát és kicsit később a fokhagymát megpároljuk. Végül összesütjük a darált tarjával és a végén elkeverjük a reszelt sajttal. A besamel mártással ... tovább

Füstölt lazacos fasírt

A lazacot apró darabokra vágjuk, a szálkáit kiszedjük, majd a vízbe beáztatott, kicsavart kenyérrel, a tojással és a fűszerekkel összegyúrjuk. Lapos pogácsává formázzuk, majd a zsemlemorzsába forgatva, lepényekké alakítva, a ... tovább

Darált húsos zöldbabpörkölt rizzsel

A felhevített olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát. Rádobjuk a darált pulykacombot. Kevergetve, ezt is jól megpirítjuk. Kevés vizet hozzáadva párolni kezdjük. Közben beleszórjuk a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A ... tovább

Parasztos hagymatokány

A szalonnát kis kockára vágjuk és zsírjára sütjük. A pörcöt félretesszük. A zsiradék harmadában a félbe, majd egymásra fektetve, csíkokra vágott kenyeret pirosra sütjük. Ezt is félre tesszük. A félretett zsír felében, két ... tovább
cimkék

Káposztás bableves

A felhevített olajon zsírjára sütjük a felkockázott bacont. Rádobjuk a kimosott, rövidebb szálakra vágott káposztát és a finomra vágott hagymát. Összepirítjuk, közben a fűszereket hozzáadjuk. Ha a káposzta megpuhult, rádobjuk a ... tovább

Fokhagymás pulykacomb zöldségágyon

A combot darabokra vágjuk és a fűszerekkel átkeverjük. A krumplit szeletekre vágjuk, majd a húsról lecsepegett fűszeres olajjal átkeverjük és tepsibe terítjük. Rádobjuk a durvára darabolt zöldségeket és a húsokat. Ráöntjük a ... tovább

Brokkoli főzelék

Finomra vágjuk a brokkoliszárat és a burgonyát, a húsalapélében, fűszerezve, puhára főzzük. Botmixerrel áttörjük és a brokkolirózsákat beletéve, puhára pároljuk, kb 5 perc alatt. A tejszínnel és az olajjal elkeverjük, majd ... tovább

Zelleres kagylókrémleves

A megtisztított, finomra aprított zöldségeket a felhevített olajon pirítsuk át, majd sózva, borsozva, a citromhéjjal ízesítve, fedő alatt, pároljuk meg. Öntsük rá a bort és a levét forraljuk el. Öntsünk rá liternyi vizet, ha ... tovább

Perzsa hagymaleves naranccsal és tojással

Melegítsük fel a vajat és az olajat. Kis lángon pároljuk át rajta a finomra vágott hagymát és a fokhagymát, adjuk hozzá a fűszereket és a narancs lereszelt héját. Összepárolva dobjuk rá a kis kockára vágott burgonyát. Ha a ... tovább

Lencseleves, spenóttal és kolbásszal

A felhevített olajon süssük át a feldarabolt, héjától megfosztott kolbászt, tegyük félre, majd a zsiradékban pirítsuk át a hagymát és a zúzott fokhagymát. Dobjuk hozzá a feldarabolt répát és a zellert. Ha a zöldségek kis ... tovább