Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Szűrés

A szűrés eredménye: 2317 találat

Zsályás-gombás pulykatokány

A felkockázott bacont zsírjára sütjük, majd a finoma vágott hagymát megpirítjuk rajta. Hozzákeverjük a felcsíkozott pulykahúst és a zúzott fokhagymát és összepirítjuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a borral felöntve ... tovább

Szines paprikasaláta

A kaliforniai paprikából zöld vagy sárga színűt válasszunk. A zöldségeket vágjuk kockára. Az olajból, a borecetből, só és bors hozzáadásával keverjünk öntetet, majd forgassuk bele a zöldségeket és a finomra vágott ... tovább

Yorkshire pudding

Muffinsütőben érdemes készíteni, mindegy, hogy szilikon vagy teflonos. A tojást, a lisztet és a tejet, ízlés szerint sózva, borsozva, turmixgépben elkeverjük. A formák aljába kiskanálnyi zsiradékot teszünk, majd forró, 220 fokra ... tovább

Kolbásszal töltött csirkemell réteslapban sütve

Két tojást keményre főzünk, majd apróra vágjuk. A kolbászt a bőrétől megtisztítjuk, majd szétmorzsoljuk. A vajon átpárolt hagymát a kolbászos, tojásos, zsemlés masszához keverjük. A csirkemellet lapjában félbe vágjuk és ... tovább

Török spenótsaláta

A joghurtot tüllel bélelt szitába öntjük és fél órát csepegtetjük. Így a török-görög joghurthoz hasonló textúrát érünk el, persze vehetjük az eredetit is, de sokkal drágább. A joghurtot ízesítsük a zúzott fokhagymával, ... tovább

Kukoricás rizs

A rizst a felhevített olajon átpirítjuk, sóval, borssal ízesítjük és két pohárnyi vízzel felöntjük. Ha a vizet elfőtte, rászórjuk a kukoricát és konyharuhával betekert fedő alatt állni hagyjuk. 15 perc múlva vajat hozzáadjuk ... tovább

Hagymával-baconnal-sajttal töltött burgonya

A szép, tojásnál nagyobb burgonyákat megmossuk, majd leszárítjuk. Evőkanálba fektetjük, így biztosítjuk, hogy ne vágjuk át teljesen, majd fél centinként felszeleteljük. A nyílásokba, felváltva, bacon, hagyma és sajtszeleteket ... tovább

Pácolt busa bundázva sütve

A busát kifilézzük és besózzuk. A tejet elkeverjük a zúzott fokhagymával, a törött borssal és a többi fűszerrel, majd a busafilékre öntjük. Többször átforgatva egy éjszakán át, a hűtőben pihentetjük. A filét ... tovább
cimkék

Gombával-májjal rakott csirkemell

Két evőkanál olajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, majd a vékony szeletekre vágott gombát és csirkemájat is átsütjük benne, közben a zúzott fokhagymával, rozmaringgal, sóval és borssal ízesítjük. A csirkemelleket ... tovább

Gombástojással borított csirkemell

A csirkemelleket kifilézzük, majd lapjában félbe vágjuk. Sóval, borssal meghintjük és két evőkanál forró olajban elősütjük. A sütőolajjal kikenünk egy tűzálló tálat és a csirkemelleket az aljára terítjük. Egymás mellett, ... tovább