| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 2 evőkanál olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 15 dkg karaván sajt | 312 | 16.5 | 26.4 | 1.7 | 0 | 96 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 15 dkg bacon | 0 | 10 | 45 | 0 | 0 | 105 |
| 60 dkg
burgonya |
94 | 2.5 | 0.2 | 20 | 2.5 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A szép, tojásnál nagyobb burgonyákat megmossuk, majd leszárítjuk. Evőkanálba fektetjük, így biztosítjuk, hogy ne vágjuk át teljesen, majd fél centinként felszeleteljük. A nyílásokba, felváltva, bacon, hagyma és sajtszeleteket teszünk. Kevés olajjal kikent tűzálló tálba helyezzük a krumplikat, sóval, borssal meghintjük, majd az olajjal megpermetezzük, fóliával, szorosan lefedve, 175 fokos sütőbe tesszük és fél órát pároljuk. A fóliát levéve, még negyed óra alatt, pirosra sütjük.