Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Yorkshire pudding

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Köretek, Tészták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
12 kiskanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Muffinsütőben érdemes készíteni, mindegy, hogy szilikon vagy teflonos. A tojást, a lisztet és a tejet, ízlés szerint sózva, borsozva, turmixgépben elkeverjük. A formák aljába kiskanálnyi zsiradékot teszünk, majd forró, 220 fokra előmelegített sütőben, füstölésig, kb. öt perc, előmelegítjük. Kis merőkanálnyi masszát öntünk rájuk, majd 15-20 percig sütjük. Kikapcsolt, kicsit kinyitott ajtajú sütőben, pár percig pihenni hagyjuk, majd tálaljuk, némileg összeesik, de így jó.
Mártással tálalt, egyben sült húsok, klasszikus brit körete.




Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)