Yorkshire pudding
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
3.5 dl
tej (2.8%) |
60 |
3.4 |
2.8 |
5.3 |
0 |
10 |
15 dkg
liszt |
339 |
11.7 |
2.7 |
70.7 |
4.7 |
0 |
4 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
12 kiskanál
zsír |
898 |
0.1 |
99.7 |
0 |
0 |
100 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
Muffinsütőben érdemes készíteni, mindegy, hogy szilikon vagy teflonos. A tojást, a lisztet és a tejet, ízlés szerint sózva, borsozva, turmixgépben elkeverjük. A formák aljába kiskanálnyi zsiradékot teszünk, majd forró, 220 fokra előmelegített sütőben, füstölésig, kb. öt perc, előmelegítjük. Kis merőkanálnyi masszát öntünk rájuk, majd 15-20 percig sütjük. Kikapcsolt, kicsit kinyitott ajtajú sütőben, pár percig pihenni hagyjuk, majd tálaljuk, némileg összeesik, de így jó.
Mártással tálalt, egyben sült húsok, klasszikus brit körete.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)