Yorkshire pudding (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 5 perc
A recept forrása: Judit
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Zsiradékban sült tészták 
Cimkék: Köretek, Tészták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Karácsony, Csőben sült, Sós, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3.5 dl tej (2.8%) 60 3.4 2.8 5.3 0 10
15 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
4 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
12 kiskanál zsír 898 0.1 99.7 0 0 100
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Muffinsütőben érdemes készíteni, mindegy, hogy szilikon vagy teflonos. A tojást, a lisztet és a tejet, ízlés szerint sózva, borsozva, turmixgépben elkeverjük. A formák aljába kiskanálnyi zsiradékot teszünk, majd forró, 220 fokra előmelegített sütőben, füstölésig, kb. öt perc, előmelegítjük. Kis merőkanálnyi masszát öntünk rájuk, majd 15-20 percig sütjük. Kikapcsolt, kicsit kinyitott ajtajú sütőben, pár percig pihenni hagyjuk, majd tálaljuk, némileg összeesik, de így jó.
Mártással tálalt, egyben sült húsok, klasszikus brit körete.