| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 20 dkg erdei gomba | 41 | 5.7 | 0.4 | 3.8 | 6 | 0 |
| 2 dl száraz fehérbor | 70 | 0 | 0 | 16 | 0 | 0 |
| 3 dl tejföl (20%) | 216 | 3.3 | 20 | 3.9 | 0 | 110 |
| ízlés szerint bors | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csokor zsálya | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 4 gerezd
fokhagyma |
134 | 6.8 | 0.1 | 26.3 | 0.8 | 0 |
| 2 fej
vöröshagyma |
40 | 1.2 | 0.1 | 8.3 | 3.1 | 0 |
| 10 dkg füstölt szalonna | 696 | 9 | 73 | 0 | 0 | 105 |
| 50 dkg pulykacomb | 115 | 20.5 | 3.6 | 0.4 | 0 | 75 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A felkockázott bacont zsírjára sütjük, majd a finoma vágott hagymát megpirítjuk rajta. Hozzákeverjük a felcsíkozott pulykahúst és a zúzott fokhagymát és összepirítjuk. A zúzott fokhagymával ízesítjük, majd a borral felöntve összepároljuk. A darabolt gombát és a felszelt zsályaleveleket belekeverve puhára főzzük. Végül a tejföllel behabarva készre forraljuk.