A csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd bekenjük az olajjal elkevert mustárral. Két órát állni hagyjuk, majd tepsibe tesszük. Köré szórjuk, a hajóba vágott és a lecsepegett mustáros olajjal elkevert burgonyát, a szétszedett, de nem ... tovább
A felhevített vajon megpároljuk a félkarikára vágott póréhagymát, majd félretesszük. A halalaplét, a borral felöntjük, sóval, borssal fűszerezzük és felforraljuk. Beleszórjuk a kagylót és néhány percig főzzük. A tejszínt ... tovább
A csont nélküli tarját kiverjük, majd a borban elkevert sóval, borssal, a provance-i fűszerkeverékkel és a zúzott fokhagymával elkeverjük. Két órát pácoljuk. A megtisztított burgonyát és vöröshagymát uborkagyalun leszeleteljük. ... tovább
A csirkét sütés előtt egy órával sóval és borssal bedörzsöljük. A hagymát félfőre, a zöldségeket hosszában félbe-negyedekre vágjuk. Sóval, borssal ezeket is meghintve a fokhagymával hozzáadva megágyazunk a csirkének a ... tovább
A cukrot a felhevített olajban megbarnítjuk, rászórjuk a kakaót és a többi hozzávalót hozzáadva, folyamatosan kevergetve, simára forraljuk. Ha nem lenne elég sima, botmixerrel keverjük át. ... tovább
Készíthetjük száraz csicseriborsóból is, de kényelmesebb és gyorsabb konzervből. A fokhagymát összezúzzuk, majd turmixgép poharába öntjük a lecsepegtetett csicseriborsóval, a citrom kicsavart levével és a tahini mártással ... tovább
A megkelt pizzatésztát a megfelelő formába nyújtjuk, majd olajjal megkenjük. A receptnek megfelelően, meghintjük, a felkockázott hozzávalókkal, majd tíz percig sütjük. Végül, a csíkokra vágott sajtfélékkel meghintve, ... tovább
Ez az étel igazából a maradék húsleves felhasználására ad ötletet. A főtt csirkehúst szálnyi darabokra tépjük, a bőrt és a csontot kidobjuk. A leveszöldséget gusztusosan feldaraboljuk. A maradék leves levét felforraljuk, majd a ... tovább
Ideális recept a maradék húsleves felhasználására. A rizst az olajon fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük a kétszeres térfogatának megfelelő húslevessel. Felforraljuk, majd kis lángon tíz percig főzzük, végül a lángot eloltva, ... tovább
A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk, majd meghintjük fátyolnyi lisztel. a felhevített olaj-vaj olaj keverékben, a bőrös felével kezdve, egyszer megfordítva ropogósra sütjük. Fóliával letakarva félre tesszük. A sütőzsiradékban a ... tovább