Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Levesegytál maradékból

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Levesek 
Cimkék: Húsételek, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Tésztafélék, Zöldség
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
30 dkg mirelit zöldborsó 56 0.8 0.5 11 1.3 0
4 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 maréknyi száraztészta (8 tojásos) 392 17 5 69.3 3.4 0
igény szerint leveszöldség ? ? ? ? ? ?
igény szerint csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Ez az étel igazából a maradék húsleves felhasználására ad ötletet. A főtt csirkehúst szálnyi darabokra tépjük, a bőrt és a csontot kidobjuk. A leveszöldséget gusztusosan feldaraboljuk. A maradék leves levét felforraljuk, majd a borsót puhára főzzük benne. Lecsepegtetve félre tesszük. A megmaradt lében kifőzzük a tésztát, végül az összes hozzávalót belekeverve tálaljuk. Külön tálkában, tejfölt, reszelt sajtot és finomra vágott petrezselyemzöldet adhatunk mellé.
Igazán hétfői vacsorára való étek.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)