A csokoládét törjük össze, a vajat forgácsoljuk darabokra, és gőz fölött olvasszuk meg. Tegyük félre amíg kihűl. A cukrot, sót, vaníliát keverjük a hideg csokoládémasszához és egyenként keverjük bele a tojásokat. ... tovább
A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat és addig keverjük míg sima nem lesz. Szórjuk bele a sütőporos lisztet, a barna és kandiscukrot, fahéjat, szegfűszeget, végül 1 tábla vagdalt csokit és mandulát, ... tovább
A tojássárgájákat a porcukorral és az olajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporral összeszitált lisztet és simára keverjük. A masszát két részre osztjuk, majd az egyik felébe belekeverjük a kakaót és két evőkanál vizet. ... tovább
A csokoládét és a vajat gőz fölött olvasszuk meg és tegyük félre amíg kihűl. Keverjük a hideg csokoládémasszához a kétféle cukrot, vaníliaport, sót. Dolgozzuk bele a tojásokat és tojássárgáját. Szitáljuk rá a kakaót, a ... tovább
A tésztához a lisztes sütőport, a vajat, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a vanília kikapart belsejét összedolgozzuk és munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. A ... tovább
A liszt kivételével a langyos hozzávalókat elkeverjük, majd beledolgozzuk a lisztet, ha nagyon kemény a tészta pici tejet még tehetünk bele.
4 részre osztjuk és alaposan meglisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd sütőpapírra ... tovább
Az apróra tört étcsokit felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, 2 tojássárgát és a felvert tojásfehérjét.
32,5cmX22,5cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 15-20 percig sütjük, utána kakaóval megszórt sütőpapírra ... tovább
A puha vajat a cukor kétharmadával habosra keverjük, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojások sárgáját. Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. Habbá verjük a tojások fehérjét a maradék cukorral és csipetnyi sóval. Az olvasztott ... tovább
A befőttet lecsepegtetjük (más gyümölccsel is érdemes kipróbálni) és darabokra vagdaljuk. A túrót a mézzel, csipet sóval és annyi befőttlével, hogy kellemesen krémes legyen kikeverjük. Beleforgatjuk a befőttdarabokat és az ... tovább
Daráljuk durvára a barackot és a pisztáciát. A felmelegített tejszínben keverjük el a cukrot és a vajat. keverjük bele a többi hozzávalót és gyúrjuk össze, majd nyújtsuk fél centi vastagra. Sütőpapírral bélelt tepsiben, ... tovább