| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 25 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 1 csomag sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 25 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 2 db vaníliarúd | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 25 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 4 evőkanál sárgabarack lekvár | 263 | 0.4 | 0 | 64.5 | 0 | 0 |
| 30 dkg dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 1 tábla étcsokoládé | 0 | 5.8 | 29.2 | 62 | 0 | 0 |
| 1 db tojássárgája | 54 | 2.4 | 4.9 | 0.1 | 0 | 272 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A tésztához a lisztes sütőport, a vajat, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot és a vanília kikapart belsejét összedolgozzuk és munkalapon sima tésztává gyúrjuk. Csomagoljuk fóliába és tegyük egy órára hűtőszekrénybe. A töltelékhez 15 dkg vajat, 15 dkg cukrot, a vanília kikapart belsejét gőz fölött megolvasztjuk. Belekeverjük a fele-fele arányban darált és szeletelt mandulát és hagyjuk hűlni. A tésztát kinyújtjuk és megkenjük baracklekvárral, majd elsimítjuk a tetején a diós tölteléket. Előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük Hagyjuk kihűlni majd apró háromszögekre szeleteljük.A mázhoz a csokit gőz felett megolvasztjuk és a háromszögek sarkait megmártjuk benne. A mázat hagyjuk megdermedni.