Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Barackos szelet

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Csőben sült, Édes, Gyümölcsök, Gabonafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
15 dkg aszalt sárgabarack 307 5 0.5 70.2 0 0
5 dkg pisztácia 600 20.8 51.6 12.5 6.5 0
5 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
12 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
10 dkg zabpehely 295 8.8 1.7 60.7 13.8 0
2 dkg durum liszt 357 12.5 1.5 73 0 0
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Daráljuk durvára a barackot és a pisztáciát. A felmelegített tejszínben keverjük el a cukrot és a vajat. keverjük bele a többi hozzávalót és gyúrjuk össze, majd nyújtsuk fél centi vastagra. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben süssük 180 fokon negyed órát. Ha kihűlt vágjuk hosszúkás szeletekre és a tetejére csurgassunk olvasztott csokoládét.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)