| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| igény szerint baracklekvár | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 1 maréknyi dió | 654 | 18.6 | 57 | 11.7 | 7.5 | 0 |
| 1 csipet konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 50 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 12.5 dkg sütőmargarin | 618 | 0 | 70 | 0.4 | 0 | 0 |
| 12.5 dkg zsír | 898 | 0.1 | 99.7 | 0 | 0 | 100 |
| 12.5 dkg porcukor | 400 | 0 | 0 | 100 | 0 | 0 |
| 2 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 1 db
citrom |
31 | 0.4 | 0.6 | 2.3 | 5.3 | 0 |
| 1 késhegynyi szódabikarbóna | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csomag vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, összegyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben fél-egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, majd a tészta egy részét kapcsos tortaforma aljába terítjük, a forma oldalához egy tésztacsíkot terítünk és az aljával összenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük elő. A tésztalapra hintsük rá a fahéjjal elkevert cukrot és terítsük el rajta a kockára vágott almát. A maradék tésztából vágott csíkokkal berácsozzuk a tetejét és tetszésünk szerint díszítsük tésztalevélkékkel. A tészta közeibe töltsünk málnalekvárt, majd a tésztát kenjük le felvert tojássárgájával. Tegyük vissza a sütőbe és bő fél óra alatt süssük készre.