az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük és jól elkeverjük a többi szárazanyaggal, morzsásra dolgozzuk a hideg zsiradékokkal, majd egy tojással, egy tojássárgájával és a citrom kicsavart levével, gyorsan, hogy a zsiradék ne olvadjon meg, összegyúrjuk. Fóliába tekerve, hűtőben fél-egy órát pihentetjük. Lisztezett deszkán 3-4 milliméter vastagra nyújtjuk, majd a tészta egy részét kapcsos tortaforma aljába terítjük, a forma oldalához egy tésztacsíkot terítünk és az aljával összenyomkodjuk. Villával megszurkáljuk és 170 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süssük elő. A tésztalapra hintsük rá a fahéjjal elkevert cukrot és terítsük el rajta a kockára vágott almát. A maradék tésztából vágott csíkokkal berácsozzuk a tetejét és tetszésünk szerint díszítsük tésztalevélkékkel. A tészta közeibe töltsünk málnalekvárt, majd a tésztát kenjük le felvert tojássárgájával. Tegyük vissza a sütőbe és bő fél óra alatt süssük készre.