Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Csokis muffin

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Tésztafélék, Teaparti, Kártyaparti , Hideg, Meleg
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
20 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 csapott evőkanál vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
12 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
1 csapott kávéskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csokoládét törjük össze, a vajat forgácsoljuk darabokra, és gőz fölött olvasszuk meg. Tegyük félre amíg kihűl. A cukrot, sót, vaníliát keverjük a hideg csokoládémasszához és egyenként keverjük bele a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk. Töltsük vajazott-lisztezett formákba és 160 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig. Sütés közben a tészta megemelkedik, teteje ropogósra sül, a belseje krémes állagú marad. Gyors és finom desszertünket vaníliaöntettel, porcukorral meghintve tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)