| alapanyag | kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
| 10 dkg étcsokoládé | 0 | 5.8 | 29.2 | 62 | 0 | 0 |
| 10 dkg margarin | ? | ? | ? | ? | ? | ? |
| 20 dkg cukor | 402 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| ízlés szerint konyhasó | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| 1 csapott evőkanál vaníliás cukor | 400 | 0 | 0 | 99.9 | 0 | 0 |
| 3 db tojás | 66 | 5.4 | 4.8 | 0.3 | 0 | 274 |
| 12 dkg liszt | 339 | 11.7 | 2.7 | 70.7 | 4.7 | 0 |
| 3 evőkanál kakaópor | 313 | 18.5 | 21.7 | 10.5 | 37.7 | 0 |
| 1 csapott kávéskanál sütőpor | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | ||||||
A csokoládét törjük össze, a vajat forgácsoljuk darabokra, és gőz fölött olvasszuk meg. Tegyük félre amíg kihűl. A cukrot, sót, vaníliát keverjük a hideg csokoládémasszához és egyenként keverjük bele a tojásokat. Rászitáljuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Addig keverjük, míg egyenletes masszát nem kapunk. Töltsük vajazott-lisztezett formákba és 160 fokra előmelegített sütőben süssük 25 percig. Sütés közben a tészta megemelkedik, teteje ropogósra sül, a belseje krémes állagú marad. Gyors és finom desszertünket vaníliaöntettel, porcukorral meghintve tálaljuk.