Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Brownie

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 45 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Édességek, Uzsonna, Desszert, Buli, Csőben sült, Édes, Tészták, Hétvégi ebéd, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db tojássárgája 54 2.4 4.9 0.1 0 272
1 csapott mokkáskanál vanília 0 0 0 0 0 0
10 dkg margarin ? ? ? ? ? ?
2 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csipet konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál kakaópor 313 18.5 21.7 10.5 37.7 0
12 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 csapott mokkáskanál sütőpor 0 0 0 0 0 0
10 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 tábla étcsokoládé 0 5.8 29.2 62 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csokoládét és a vajat gőz fölött olvasszuk meg és tegyük félre amíg kihűl. Keverjük a hideg csokoládémasszához a kétféle cukrot, vaníliaport, sót. Dolgozzuk bele a tojásokat és tojássárgáját. Szitáljuk rá a kakaót, a lisztet és a sütőport és addig keverjük míg egyenletes masszát nem kapunk. Tegyük a tésztát egy kivajazott és lisztezett formába és előmelegített sütőben 30 perc alatt süssük meg. Hagyjuk kihűlni és szeleteljük egyforma kockákra. Meghinthetjük porcukorral vagy díszíthetjük. Kínálhatunk mellé vaníliakrémet, gyümölcsöt vagy tejszínhabot.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)