Elnézést a nosztalgiázásért, de erről a tortáról két dolgot kell elmondanom. A legjobb oroszkrémtortát, a régi Royal cukrászdában ettem, ennek van vagy 30 éve, így ez nem a reklám helye. Lehetőleg zárás előtt, mert akkor két ... tovább
A tejből 6 decit felforralunk, a cukorral. A pudingport elkeverjük az egy deci hideg tejben és beleöntjük a forró tejbe. Elkeverjük és, addig főzzük, amíg besűrűsödik. Hagyjuk langyosra hűlni, majd habosra keverjük a vajjal és ... tovább
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. A lime-ok héját lereszeljük, levüket kicsavarjuk és a mézzel együtt a mascarponéba keverjük. A joghurtot felmelegítjük, de ne forraljuk fel és a kicsavart zselatint oldódásig keverjük benne, ... tovább
A rebarbarát vékonyan lehámozzuk és feldaraboljuk. Láboskában egy deci vizet forralunk, melyet a fűszerekkel és mézzel ízesítünk. Beledobjuk a rebarbarát és puhára főzzük. Végül a tejszínben elkevert keményítővel ... tovább
A túrókrémet habosra keverjük a porcukorral és a vanília kivonattal. A felforrósított tejben feloldjuk a beáztatott és kicsavart zselatint. A tejszínt kemény habbá verjük. Kevés túrókrémet keverünk a zselatinba, majd a többi ... tovább
Az epret kicsumázzuk és a piskótával együtt apró kockára vágjuk. A piskótakockákat megöntözzük a rum és a kávé keverékével, majd összeforgatjuk, a forró sárgakrémmel és az eperrel. Kerek tortaformába nyomkodjuk. A tetejét ... tovább
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémtúrót habosra keverjük a citrom lereszelt héjával, a kifacsart levével, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túrókrémmel ... tovább
A rumos meggy levét lecsöpögtetjük és kimagozzuk. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukor felével és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a mascarponét és a meggyet. A fehérjét, a cukor másik ... tovább
Egy deci tejben elkeverjük a lisztet, a cukrot, a vanília kivonatot, a sót és a tojássárgájákat. A többi tejet felforraljuk és folyamatosan kevergetve beleöntjük a lisztes masszát. Sűrűre főzzük. Még forrón beleforgatjuk a ... tovább
A tojássárgákat a cukorral, a sóval és a tejjel simára keverjük. Gőz felett, kevergetve, sűrűsödésig főzzük. Néha megkeverve hagyjuk kihűlni. A meggyet kimagozzuk és a felét botmixerrel összezúzzuk. A tojásos krémbe keverjük, ... tovább