Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés a receptekben

Hamis szabolcsi töltött káposzta

A recept attól hamis, hogy igazából nincs benne töltött káposzta, az ízvilág azonban változatlan marad. A rozst térfogatának megfelelő vízben felforraljuk és hagyjuk langyosra hűlni. Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, ... tovább

Hagymával-baconnal-sajttal töltött burgonya

A szép, tojásnál nagyobb burgonyákat megmossuk, majd leszárítjuk. Evőkanálba fektetjük, így biztosítjuk, hogy ne vágjuk át teljesen, majd fél centinként felszeleteljük. A nyílásokba, felváltva, bacon, hagyma és sajtszeleteket ... tovább

Géza szabolcsi töltöttkáposztája

Az olajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, rászórjuk a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, végül fél deci vízzel felöntve összefőzzük.Ha langyosra hűlt összekeverjük a ... tovább

Geszetenyés, kolbászos töltött csirkemell

A zsíron megpirítjuk a kis kockára vágott májat, majd a darált kolbásszal, főtt gesztenyével és a tejben áztatott, kicsavart zsemlével elkeverjük. A lapokra szelt, gyengén kivert csirkemellbe tekerjük. Beburkoljuk a baconnal és ... tovább

Pirított sertéshús zöldségekkel

A húst vékony csíkokra, a zöldségeket gyufaszálnyi darabokra vágjuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Az olajat wokban vagy vasserpenyőben megforrósítjuk, először a húst kevergetve megsütjük, szűrőkanállal kiszedjük, majd a ... tovább

Káposztás libacomb

A káposztát, ha szükséges átöblítjük. Egy tepsi aljára terítjük, beledugjuk a babért. Ráhelyezzük a megsózott, borsozott combokat. A hagymákat rádaraboljuk és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Öntsünk alá egy kis vizet vizet és ... tovább

Libacomb vörösboros káposztával

A libacombokat sóval, borssal, majorannával bedörzsöljük, és párolórácsra, kuktába tesszük. Mellédobjuk a megtisztított, megroppantott fokhagymát és kevés vizet aláöntve fél órát pároljuk. A megpuhult húst áttesszük egy ... tovább

Gesztenyével töltött libacomb

A gesztenyét megmossuk, a héját bevagdossuk, sütőben elősütjük, majd tejben megfőzzük. Miután leszűrtük, megtisztítjuk, és ledaráljuk. A gesztenyét a darált libamellel, tojással jól összedolgozzuk, közben sóval, borssal, ... tovább

Sajttal és baconnal töltött pulykamell

Klopfoljunk ki a nagy szelet pulykamelleket, sózzuk, borsozzuk és megkenjük vékonyan erős pistával. Tegyünk a húsok felére egy szelet füstölt sajtot és bacont , hajtsuk össze, tűzzük össze fogpiszkálóval. A burgonyát ... tovább

Zöldséggel töltött csirkecombok

A zöldségeket kockázd fel és sós vízben főzd roppanósra. A zöldpetrezselymet aprítsd finomra. A csirkecombok bőrét lazítsd fel. A zöldségeket, a tojást, a fűszereket keverd össze és töltsd a fellazított bőr alá, a nyílást ... tovább