Gesztenyével töltött libacomb
Hozzávalók
alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
4 db
libacomb |
198 |
18.5 |
13.6 |
0.3 |
0 |
84 |
15 dkg
libamell |
198 |
18.5 |
13.6 |
0.3 |
0 |
84 |
1 kg
gesztenye |
167 |
4.8 |
1.5 |
32.6 |
7.5 |
0 |
2 db
tojás |
66 |
5.4 |
4.8 |
0.3 |
0 |
274 |
ízlés szerint
majoránna |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 csokor
petrezselyemzöld |
61 |
4.4 |
0.4 |
9.8 |
4.3 |
0 |
ízlés szerint
bors |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
1 liter
tej (3,6 %) |
273 |
26 |
27 |
0.5 |
0 |
92 |
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A gesztenyét megmossuk, a héját bevagdossuk, sütőben elősütjük, majd tejben megfőzzük. Miután leszűrtük,
megtisztítjuk, és ledaráljuk. A gesztenyét a darált libamellel, tojással jól összedolgozzuk, közben sóval, borssal, majoránnával és petrezselyemzölddel fűszerezzük.
A libacombok bőrét a kezünkkel fellazítjuk, és a tölteléket a bőr alá töltjük. A combokat tepsibe rakjuk, kevés húsalaplét öntünk alá, alufóliával befedjük és sütőben pároljuk. Amikor a hús puhulni kezd, levesszük az alufóliát és pirosra sütjük a combokat.
Vajon párolt vegyes zöldségekkel és sült almával tálaljuk.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)