Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Zöldséggel töltött csirkecombok

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Töltött, Sült, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Húsfélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
8 db csirkecomb  133 20.9 5.2 0.5 0 74
5 dkg sárgarépa  40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
5 dkg petrezselyemgyökér 29 1.2 0.1 5.9 5.4 0
5 dkg zeller 31 1.4 0.3 5 4.2 0
5 dkg zöldborsó 89 7 0.4 14 4.3 0
5 dkg zöldbab 41 2.6 0.3 6.8 1.9 0
3 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A zöldségeket kockázd fel és sós vízben főzd roppanósra. A zöldpetrezselymet aprítsd finomra. A csirkecombok bőrét lazítsd fel. A zöldségeket, a tojást, a fűszereket keverd össze és töltsd a fellazított bőr alá, a nyílást fogpiszkálóval zárd le. Vigyázz, ne tölts bele túl sokat, mert sütés közben kirepedhet! Sózd és kevés zsiradékkal kend meg és alufóliával lefedve 160 fokon 40 perc alatt egyszer-egyszer, saját szaftjával meglocsolva, süsd meg.Ha megpuhult a hús az alufóliát vedd le és a bőrét pirítsd meg.
A ropogósra sült combokat rizibizivel és salátával tálald.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)