Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Káposztás libacomb

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 70 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Egyéb szárnyas 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Márton nap, Csőben sült, Kemence, Diszkosz, Római tál, Meleg, Sós, Húsfélék, Zöldség, Macskajajra
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
2 db babérlevél 0 0 0 0 0 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
6 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg savanyúkáposzta 20 1.1 0.2 3.4 2.1 0
4 db libacomb 198 18.5 13.6 0.3 0 84
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A káposztát, ha szükséges átöblítjük. Egy tepsi aljára terítjük, beledugjuk a babért. Ráhelyezzük a megsózott, borsozott combokat. A hagymákat rádaraboljuk és betakarjuk a szalonnaszeletekkel. Öntsünk alá egy kis vizet vizet és középforró sütőben, fólia alatt pároljuk puhára, majd a fóliát levéve, süssük a combot pirosra.

Főtt vagy sült burgonyával tálaljuk.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)