Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Csokis kocka

A vajat keverjük habosra a cukorral. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat és addig keverjük míg sima nem lesz. Szórjuk bele a sütőporos lisztet, a barna és kandiscukrot, fahéjat, szegfűszeget, végül 1 tábla vagdalt csokit és mandulát, ... tovább

Erdélyi zöldbableves

A felhevített olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és felöntjük 1 liter vízzel. A zöldbabot, ha kell leszálkázzuk és feldaraboljuk, majd a levesbe dobjuk, a zúzott fokhagymával együtt. ... tovább

Maceszgombócleves

A tojásokat verjük fel habosra , szórjuk bele a maceszdarát, a gyömbért, a sót és a borsot, majd keverjük össze. Pihentessük fél órát. Vizes kézzel formáljuk gombócokat a masszából és tegyük a forrásban lévő levesbe, 10 perc ... tovább

Meggymártás

2 dl vizet a fűszerekkel és a szeletekre vágott citrommal felforralunk, közben kimagozzuk a gyümölcsöt. Pár perc forralás után a citromdarabokat kidobjuk és beletesszük a meggyet, ha újra felforrt, a lisztet simára keverjük a ... tovább

Gombás tökkarikák

A tököt 2 ujjnyi karikákra vágjuk, meghámozzuk és a belét kiszedjük, megsózzuk és félretesszük. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, majd a megtisztított és apróra vágott gombát rádobjuk. ... tovább

Sólet

Előző este beáztatjuk a gerslit, a babot és a füstölt libamellet. Másnap előírás szerint beáztatjuk a római tálat. A lecsöpögtetett babot és gerslit összekeverjük az apróra vágott hagymával, a zúzott fokhagymával és a ... tovább

Káposztás palacsinta

Fél dl olajon a cukrot megbarnítjuk, majd a reszelt káposztát rádobva, sóval, borssal ízesítve, kevergetve puhára pároljuk. Hagyjuk kihűlni. A tojást felverjük a tejjel és a lisztet és a szódavizet fokozatosan hozzáadva ... tovább

Túrós csusza

Egy serpenyőbe tesszük az apró kockára vágott füstölt szalonnát és kevergetve, a zsírját kiolvasztjuk. Ha a pörc már ropogós és minden zsír kisült belőle, szűrőkanállal kiszedjük és félretesszük. A tésztát a szokásos ... tovább

Gombás, kapros csirke

A csirkét feldarabolom és megsózva, megborsozva a zúzott fokhagymával bedörzsölöm, majd egy órára a hűtőbe teszem. Közben a hagymát és a gombát vékonyra szeletelem, az olaj felében zsírjára sütöm, végül belekeverem a finomra ... tovább

Pityókás csirke zöldséggel

A római tálat a tetejével együtt legalább 20 percre vízbe áztatjuk. A csirkét feldaraboljuk, a római tálba tesszük, aláöntjük a bort. A fagyott zöldségekre rászórjuk a fűszereket és ráöntjük az olajat, majd jó alaposan ... tovább