Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombás, kapros csirke

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Húsételek  Csirkéből 
Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Bogrács, Párolt, Sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Gombafélék, Tejtermékek, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 csokor kapor 0 3.7 0.8 10.2 2.2 0
1 fej vöröshagyma  40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 db csirke  132 20.9 5.2 0.5 0 60
25 dkg gomba 40 5.9 0.5 3.3 3 0
2 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
2 evőkanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
2 dl csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
2 dl főzőtejszín 83 2.8 2.9 11.2 0 10
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkét feldarabolom és megsózva, megborsozva a zúzott fokhagymával bedörzsölöm, majd egy órára a hűtőbe teszem. Közben a hagymát és a gombát vékonyra szeletelem, az olaj felében zsírjára sütöm, végül belekeverem a finomra vágott kapor felét, de ezzel csak átkeverem és leveszem a tűzről. Az olaj másik felében, a liszttel megszórt, csirkedarabokat elősütöm, majd a gombához adom és az alaplével felöntve, takarékon, fedő alatt, puhára párolom. A csirkehús sütőedényébe fél deci vizet öntök és a lekapott pörzsanyagokat forralással feloldom, majd hozzáadom a tejszínt és az egészet a gombás csirkére öntöm. Addig forralom amíg kissé besűrűsödik.
Tálaláskor a maradék kaporral megszórom.
Nokedlivel vagy párolt rizzsel adom asztalra.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)