A harcsát kifilézem és felszeletelem. A zöldségeket megtisztítom és vékony metéltre vágom, a burgonyát hámozás után felkarikázom. 5 dkg vajat nagy serpenyőbe teszek, rárakom a zöldségeket, és sóval, fehérborral felöntve ... tovább
Kifilézem a halat, csíkokra vágom és megsózom. A megtisztított és vékony hasábokra vágott zöldséget, a finomra metélt vöröshagymát és a babérlevelet 1 liter vízben tűzre teszem. Megsózom, megborsozom és kevés cukorral puhára ... tovább
Az olajon megfuttatom a megtisztított és vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd ráteszem az apróra darabolt rákhúst. Egy-két percnyi pirítás után a serpenyőbe teszem a kicsumázott, kierezett, vékony csíkokra vágott paprikákat. ... tovább
Az olajon üvegesre pirítom a finomra vágott vöröshagymát, valamint a tisztított, és szeletekre vágott fokhagymát. Ráöntöm a bort és a paradicsomlevet, beleszórom a sáfrányt és a húsleveskockával fűszerezem. Fedő alatt forralom ... tovább
A lisztet, a sütőport, a cukrot, a vaníliarúd kikapart belsejét, a citrom héját, a joghurtot, a tojást, az olajat, a pálinkát és egy csipet sót keverjünk össze. Adjuk hozzá a darált mákot és keverjük össze, majd forgassuk bele ... tovább
A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk.
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát 1 ek olajon megpároljuk. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk.
A hozzávalókat nagyon alaposan ... tovább
A szikkadt zsemlét vízben megáztatjuk.
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát a zsíron megpároljuk. Ha langyos belekeverjük a paprikát. A lapockát ledaráljuk. A petrezselymet apróra vágjuk. A zsemlét kinyomkodjuk. 4 ... tovább
A tojásfehérjéket verjünk addig, míg fényes kemény habot nem kapunk. A sárgáját keverjük ki a cukorral és vaníliás cukorral. Akkor jó ha a cukor már nem ropog és a krém szinte fehér. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és ... tovább
Egy öt literes uborkásüveget, megtöltünk ferdén bevagdosott bőrösvirslivel, állítva tegyük bele mint az uborkát. Két sorban fér bele. Az üveg aljára, a virsliréteg közé és a tetejére, uborkagyalun leszelt hagymát ... tovább
A fokhagymát lereszeljük, majd a páchoz valókat alaposan összekeverjük. A kicsontozott csirkecombot, a csíkokra vágott csirke vagy pulykamellet, esetleg csirkeszárnyat beleforgatjuk a pácba és egy éjszakán át hagyjuk állni.
Másnap ... tovább