Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Epres kocka

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 180 perc
Munkaidő: 60 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Háziasszony
Helye a tartalomjegyzékben:  Sütőben sült tészták 
Cimkék: Tészták, Desszert, Bálint nap, Csőben sült, Édes, Gyümölcsök, Édességek, Hideg, Tésztafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
3 evőkanál porcukor 400 0 0 100 0 0
1 csomag zselatin 0 85 0.1 0 0 0
30 dkg eper 39 0.9 0.6 7.2 0.8 0
3 dl tejszín 372 21.5 30.6 2 0 90
1 csomag vaníliás cukor 400 0 0 99.9 0 0
1 csomag sütőpor 0 0 0 0 0 0
16 dkg liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
16 dkg cukor 402 0 0 99.9 0 0
6 db tojás 66 5.4 4.8 0.3 0 274
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A tojásfehérjéket verjünk addig, míg fényes kemény habot nem kapunk. A sárgáját keverjük ki a cukorral és vaníliás cukorral. Akkor jó ha a cukor már nem ropog és a krém szinte fehér. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet és forgassuk bele óvatosan a tojáshabba. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítsuk el és előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt süssük meg. Ha megsült vegyük ki és pihentessük 10 percig mielőtt kiborítanánk a tepsiből. Várjuk meg míg teljesen kihűl és vágjuk lapjában félbe. A zselatint készítsük el a csomagoláson leírtak szerint és hűtsük le. A tejszínből verjünk kemény habot, adjuk hozzá a porcukrot és keverjük bele az összetört epret. Ha a zselatin már hideg, de nem kocsonyás keverjük a tejszínhabhoz. A krém kétharmadával töltsük meg a piskótát, a maradék krémet simítsuk el a tetején. Hagyjuk hideg helyen állni, néhány órát. Szeleteljük egyforma kockákra és a tetejét díszítsük tejszínhabbal és eperrel.

Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)