Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Betyáros zöldbableves

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára pirítjuk. A zsírban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk a zöldbabot, a felszeletelt paprikát, az apróra vágott fokhagymát, néhány percig együtt pirítjuk, meghintjük ... tovább

Borscs

A húst másfél liter sós vízben feltesszük főni. A zöldségeket nagy lyukú reszelőn lereszeljük, és a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a darabokra vágott paradicsomot, a babérlevelet, a sót, a borsot, és ... tovább

Hamis gulyásleves

Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát folyamatos keverés közben, kis lángon kiolvasztjuk és rátesszük a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Üvegesre pároljuk, rádobjuk a kockára vágott zöldségeket, rövid ideig ... tovább

Szoljanka

A megmosott marhahúst 1,5 l hideg vízbe teszem. Megsózom, borsozom, majd kis lángon félig megfőzöm. Ezután hozzáadom a sertéshúst és bezöldségelem. Ha a húsok megpuhultak a levesből kivéve vékony csíkokra vágom és visszateszem a ... tovább

Juhtúróval töltött gombafejek

Körülbelül egyforma nagy fejeket válasszunk. Ha túl nagyok a gombafejek 2-3 percig főzzük őket elő, citromos, sós vízben. A gombákat megtisztítjuk és kitörjük belőlük a szárat. Egy kivajazott tepsibe tesszük őket, üregükkel ... tovább

Ráksaláta ananásszal

Tegyük a koktélrákot egy szűrőedénybe, öblítsük le hideg vízzel, és csepegtessük le. Ha még fagyos, addig csorgassuk rá a hideg vizet, míg fel nem enged, majd fél percig lógassuk, szitában, forrásban lévő vízbe. Tegyük egy ... tovább

Halsaláta amurból

Az amurt megtisztítjuk, belsejét kimossuk, fejét és gerinccsontját eltávolítjuk, keskeny szeletekre vágjuk, megfőzzük, és teljesen szálkátlanítjuk. Az ízekre szedett halat összekeverjük a citromok levével, sóval, törött borssal. ... tovább

Húspástétom

A húst, a füstölt szalonnát és a hagymát kis darabokra vágjuk. A tojásokat megfőzzük és ledaráljuk. A szalonnakockákat elősütjük, beletesszük a finomra vágott hagymát, és a csirkemellet, kicsit pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, a ... tovább

Sárgadinnye füstölt sonkával

A sárgadinnyéket kívül megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk,majd gerezdekre szeljük A dinnyehúst a héjtól elválasztjuk, de a helyén hagyjuk. Kicsit megborsozzuk és ráterítjük a papírvékonyra szelt, ... tovább

Gombával töltött paradicsom

A paradicsomokat alaposan megmossuk, kalapjukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé megsózzuk és lefordítva állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, rádobjuk a lereszelt fokhagymát, a megtisztított, felszeletelt ... tovább