Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Gombával töltött paradicsom

Nyomtatóbarát változat!
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 25 perc
A recept forrása:
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben:  Előételek 
Cimkék: Előételek, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Töltött, Sós, Hideg, Zöldség, Gombafélék
Hozzávalók

alapanyag kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg paradicsom  22 1 0.2 4 1.8 0
20 dkg csiperke gomba 39 5.9 0.2 3.3 1.9 0
2 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 fej hagyma  39 1.2 0.1 8.3 1.3 0
3 gerezd fokhagyma  134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1/2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 dl majonéz 848 1.3 93.2 0 0 95
ízlés szerint citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
1 dl tejföl (20%) 216 3.3 20 3.9 0 110
ízlés szerint cukor 402 0 0 99.9 0 0
1 fej fejes saláta 17 1.4 0.3 2 1.5 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
ízlés szerint feketebors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A paradicsomokat alaposan megmossuk, kalapjukat levágjuk, belsejüket kivájjuk, kissé megsózzuk és lefordítva állni hagyjuk. Az apróra vágott hagymát az olajon megpároljuk, rádobjuk a lereszelt fokhagymát, a megtisztított, felszeletelt gombát és fűszerezve zsírjára sütjük, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet (néhány levélkét tegyünk félre a díszítéshez), majd kihűtjük. A majonézt és a tejfölt összekeverjük, ízlés szerint fűszerezzük, majd utóízesítjük a száraz fehérborral és belekeverjük a gombát. Megtöltjük a paradicsomokat, és fogyasztásig hűtőben tartjuk. Jól megmosott salátalevélre tálaljuk.

Pirított kenyérszeleteket kínálunk hozzá.


Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)