Hajókonyha
Receptek Tudod-e? Blog
Keresés mehet!

Keresés az összes tartalomban

Önökért iszunk

Nem vicc, tényleg! Belekezdünk ebbe a komoly egészségügyi kockázatokat rejtő vállalkozásba, de csak Önökért. Elmegyünk olyan helyekre, ahol már jártak, ahová mindig szeretettek volna elmenni, olyan kocsmákat is felkeresünk, amiről még semmit nem hallottak, elmegyünk oda, ahová érdemes és oda is ahová nem.
Árti (A Csendes)

Árti (A Csendes)

Az ELTE-hez közel nyílt nemrégen egy hely, jókat lehet hallani felőle, az árak átlagosak, a pincérlányok kedvesek, a Csendes azonban nálunk nem aratott zajos sikert.

Bélszín vadasan

20 deka vegyes zöldség A marhahús bélszín részét (vesepecsenyét), melynek legalább 8-10 naposnak kell lennie, megtisztítjuk hártyáitól és szalonna-csíkokkal jól megtűzdeljük. Megsózzuk, s kissé állni hagyjuk. Egy serpenyőben ... tovább

Erdélyi zsiványpecsenye

A vesepecsenyét úgy vágjuk fel hosszában, hogy azután húsverő kalapáccsal kiverhessük. Ennek megtörténte után 10 deka füstölt szalonnával megtűzdeljük, pirospaprikával, sóval és borssal beszórjuk, szorosan összegöngyöljük, ... tovább

Ököruszály ragu

A zsírjától megtisztított és ízeire szedett ököruszályt annyi ecetes vízben tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. A babérlevéllel, borssal, sóval, a feldarabolt zöldséggel puhára főzzük, majd leszűrjük. A zsíron megpirítjuk ... tovább

Marhatokány Dózsa módra

A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és felolvasztjuk úgy, hogy a szalonna szép pirosra kisüljön. Beletesszük a vékony karikára vágott vöröshagymát, mellyel jól megpirítjuk és hozzátesszük a kisujjnyi hosszú, de nagyon ... tovább

Marhapörkölt Herceg módra

A felhevített zsírban aranysárgára fonnyasztjuk a vöröshagymát, s beletesszük a húst, elkeverjük, s jól lepörköljük. Hogy a paprika meg ne barnuljon, és ezáltal színét, zamatját el ne veszítse, csak akkor tegyük bele, ha a húst ... tovább
A kifőzdék mélyén

A kifőzdék mélyén

Persze kiderült, hogy a nagy kiakadás nem volt több ügyes kis színjátéknál, így volt egyszerűbb. A „bocs, de bejött a képbe egy faszi, veled már úgyis minden létező kört lefutottunk, újrakezdeném vele” nehezebb lett volna.

Baseball ütő a pult alatt

Egy recesszió-biztos kocsma a Széna térhez közel. A Móri Borozó több mint három évtizede üzemelő tágas pincéjébe örömmel tértünk be és a jó érzés még távozáskor is megmaradt, pedig történtek furcsa dolgok.

Burgonyafőzelék

A megtisztított krumplit ízlés szerint karikákra vagy kockákra vágjuk. Fél liter vízben főzni kezdjük, a babérlevéllel együtt. Világos rántást készítünk. Beleszórunk egy kevés pirospaprikát, felengedjük vízzel, és a majdnem ... tovább