A paradicsomot meghámozzuk és a magos rész nagyját kinyomjuk, majd feldaraboljuk. Ha a paradicsom savanyú, inkább használjunk sűrített paradicsomot, de ne pürét! A sütésálló, lefedhető serpenyőben felhevített olajon, pirítsuk meg ... tovább
A tárkonyt és a metélőhagymát vágjuk finomra keverjük el a mustárral és a vajjal. A megtisztított csirkét sózzuk és borsozzuk meg kívül-belül, majd kenjük be , a bőre alatt is, a fűszeres vajjal. Kívülről ecseteljük be az ... tovább
A kelbimbót és a répát forrásban lévő sós vízben, külön-külön, roppanósra előfőzzük. a vízzel leforrázzuk a nagy kockára vágott lilahagymát. A kefírt a tojásokkal és a fűszerekkel elkeverjük. A zöldségeket kivajazott ... tovább
Az őrölt fűszereket összekeverjük és a pulyka felsőcombokat bedörzsöljük. A vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk, majd a felét a beáztatott római tálba szórjuk. Belefektetjük a pulykacombokat, rászórjuk a lepergett ... tovább
A felhevített zsiradékon kipattogtatjuk a köménymagot. Hozzáadunk 1 fej finomra vágott fokhagymát és megpároljuk. A vékony csíkokra vágott sertésmájat és a nagy kockára vágott többi hagymát hirtelen átsütjük rajta. Közben ... tovább
A fűszereket kőmozsárban péppé dolgozzuk. Az olaj felét és a bort belekeverjük. A csirkemellet bőröstül levágjuk a csontról és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát állni hagyjuk, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. ... tovább
A felhevített olajban morzsásra sütjük a darált marhahúst, folyamatosan kevergetve, hogy megakadályozzuk a csomókba állást. Ha a hús mindenütt megbarnult hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, a lehéjazott, apró kockára ... tovább
A nagyon alaposan megmosott bébicéklát, a héját, szárát, hagyjuk rajta nyugodtan, daraboljuk fel és főzzük puhára a húslevesben. Közben sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult habarjuk be, egy kevés levessel és liszttel elkevert tejföllel. ... tovább
A makrélát lefejtjük a szálkákról és a finomra vágott hagymákkal elkeverjük, botmixerrel összezúzzuk, majd elkeverjük az apró kockákra vágott chilivel, kaliforniai paprikával, majonézzel és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A ... tovább