Csípős csibe csirkemelle
Hozzávalók
| alapanyag |
kalória (kcal) |
fehérje (g) |
zsír (g) |
szénhidrát (g) |
rost (g) |
koleszterin (mg) |
2 db
csirkemell |
110 |
24.7 |
1 |
0.5 |
0 |
60 |
| 1 csokor
újhagyma |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 teáskanál
erős pista |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
| 1 késhegynyi
fahéj |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 kiskanál
gyömbér |
61 |
2.5 |
0.8 |
11 |
0 |
0 |
| 1 késhegynyi
szerecsendió |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 3 db
szegfűszeg |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
olaj |
899 |
0 |
99.9 |
0 |
0 |
0 |
| 1 dl
száraz fehérbor |
70 |
0 |
0 |
16 |
0 |
0 |
| ízlés szerint
konyhasó |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
0 |
| 1 adag
rizs |
352 |
8 |
0.3 |
77.5 |
1.4 |
0 |
| 1 adag
vörösbab konzerv |
? |
? |
? |
? |
? |
? |
|
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
|
A fűszereket kőmozsárban péppé dolgozzuk. Az olaj felét és a bort belekeverjük. A csirkemellet bőröstül levágjuk a csontról és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát állni hagyjuk, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. A maradék olajat rácsepegtetjük és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve, még tíz percig pirítjuk. A rizst megpároljuk, ha megpuhult elkeverjük a lecsepegtetett vörös babbal és hagyjuk átmelegedni. Egy tál közepére halmozzuk a rizses babot, majd a vékonyra szeletelt csirkemellel körülrakva tálaljuk.
Salátát adjunk mellé.
Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)