Csípős csibe csirkemelle (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gézuka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Sörözés, borozás, Főétel, Meleg nyári napokra, Buli, Bálint nap, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Csípős, Zöldség, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A fűszereket kőmozsárban péppé dolgozzuk. Az olaj felét és a bort belekeverjük. A csirkemellet bőröstül levágjuk a csontról és bedörzsöljük a fűszerkeverékkel. Egy éjszakát állni hagyjuk, majd olajjal kikent tepsibe fektetjük. A maradék olajat rácsepegtetjük és alufóliával lefedjük. 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és 20 percig sütjük, majd a fóliát levéve, még tíz percig pirítjuk. A rizst megpároljuk, ha megpuhult elkeverjük a lecsepegtetett vörös babbal és hagyjuk átmelegedni. Egy tál közepére halmozzuk a rizses babot, majd a vékonyra szeletelt csirkemellel körülrakva tálaljuk. Salátát adjunk mellé. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||