A tejbe kiskanál cukrot szórunk,meglangyosítjuk és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztbe keverjük a sót és a maradék cukrot, majd beleöntve az élesztős tejet fakanállal hólyagosra keverjük. Ha nem elég puha a tészta, öntsünk ... tovább
A borjúkarajt felszeleteljük és gyengédem kiverjük. Besózzuk és a felforrósított olajon mindkét oldalát fehéredésig sütjük. A hússzeleteket kivesszük és melegen tartjuk. A zsiradékban megpirítjuk a curryport, hozzáadjuk az ... tovább
A felhevített olajba öntjük a paradicsompürét és addig kevergetjük, amíg barnulni nem kezd, ekkor hozzáadjuk a félfőre szelt hagymát, a kis darabokra vágott húst és fehéredésig sütjük. Ekkor kis lángon, fedő alatt pároljuk ... tovább
A finomra vágott sonkát megpirítjuk a felhevített vajban, majd ráöntjük a tejjel és ízlés szerint sóval felvert tojásokat. Nagy lángon sütjük és a szélét emelgetve, aláfolyatjuk a még híg tojást. Ha megszilárdult, félbe ... tovább
Az almát kicsumázom és lereszelem, majd a cukorral elkeverve állni hagyom. Ha levet engedett kicsavarom, elkeverem a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves ... tovább
Az meggyet kimagozom, majd a cukorral elkeverve állni hagyom. Ha levet engedett lecsöpögtetem, elkeverem a fahéjjal és a durvára vágott dióval. A vajat megolvasztom egy csészében. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, ... tovább
A darált diót elkeverem a cukor felével és a fahéjjal. A tojásfehérjét keményre felverem, a csipetnyi sóval és a megmaradt cukorral. Óvatosan összeforgatom a dióval és a mazsolával. Nem hagyom állni, azonnal betöltöm, mert a hab ... tovább
A tejet forraljuk fel és kevergetve oldjuk fel benne a cukrot és a sót, majd adjuk hozzá a mákot és a citrushéjakat. Hagyjuk kihűlni, ha a töltelék túl híg lenne, kevés zsemlemorzsát keverhetünk hozzá.
Az egyik réteslapot enyhén ... tovább
A diót szárazon megpirítom, majd ledarálom, elkeverem a fahéjjal és a cukorral. Az almát lereszelem. Az egyik réteslapot enyhén nedves konyharuhára terítem, rétegenként megcsöpögtetem az olvasztott vajjal, majd meghintem morzsával, ... tovább