A libacombokat a sütés előtti este bedörzsöljük sóval és lefedve állni hagyjuk. Másnap leöblítjük és szárazra töröljük. Rászórjuk a fűszerkeveréket és lefedhető, vastag falú edénybe fektetjük. Egy fél pohár vizet ... tovább
A felforrósított olajban, a feldarabolt aprólékot, a karikára vágott leveszöldséget és az apróra vagdalt hagymát jól megpirítjuk, majd felöntjük másfél liter vízzel, beleszórjuk a fűszereket és takarékon forralva puhára ... tovább
A bőrös kacsamellet vékonyra szeleteljük, majd sóval, borssal meghintjük. A wokban, felhevített olajban , kis adagokban ropogósra sütjük. Lecsepegtetve, félre tesszük és melegen tartjuk. A sütőzsiradékban, nagyját leöntjük, de ... tovább
A maradék sült vagy főtt kacsahúst kicsontozzuk és apró kockákra vagdaljuk. A rizst a szokásos módon megfőzzük és kihűtjük. A hozzávalókból mártást készítünk, ízlés szerint hígítva a mandarinbefőtt levével. Keverőtálba ... tovább
A megtisztított libát kívül-belül megsózzuk, a hasába dugjuk az almákat, a majoránnaágacskákat és a fokhagymagerezdeket. A szárnyakat és a combjait rögzítsük, hogy sütés közben is megtartsa a formáját. Fedeles sütőedénybe 2 ... tovább
A darált tepertőt összegyúrjuk a hozzávalókkal, annyi bort adjunk hozzá, hogy a tészta ne legyen túl kemény. Kinyújtjuk és 20 perc pihentetésekkel háromszor hajtogatjuk. Tetejét bevagdossuk, majd kiszaggatjuk. Felvert tojással ... tovább
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, a tejföllel és a sóval összegyúrjuk. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és apró formával kiszaggatjuk. A tetejüket lekenjük a felvert tojásfehérjével megkenjük, majd a reszelt tojással megszórjuk. ... tovább
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. Kinyújtjuk és tepsibe tesszük, nem baj ha elszakad, nyugodtan nyomkodjuk össze. 175 fokra előmelegített sütőben, negyed óra alatt megsütjük. ... tovább
A krém hozzávalóit simára keverjük, majd gőz fölött krémmé főzzük. A kihűlt piskótát 5x10 cm-es kockára vágjuk. Villára szúrva gyorsan megmártjuk a krémben és a kókuszreszelékbe hempergetjük.
Készíthetjük kész ... tovább
A belsőségeket tisztítsuk meg gondosan, majd vágjuk csíkokra és jól mossuk meg. A zsírt forrósítsuk meg bográcsban, dobjuk rá a félfőre vágott hagymát és pároljuk meg, ha összeesett ,a máj kivételével keverjük bele a ... tovább